vrijdag 10 januari 2014

Buggydrager

De buggydrager moet er als geheel zo uit komen te zien als op de afbeelding die hieronder staat weergegeven


Hieronder zijn de tekeningen van de werkingsprincipes en details weergegeven, onder de afbeelding volgt de toelichting.
  • A.      In dit gedeelte komt het stuur van de buggy te liggen, de reden dat de buggy er ondersteboven in wordt gezet is omdat deze dan niet openklapt door zijn eigen gewicht, of door een schok.
  • B.      Deze twee pijpjes zorgen dat de buggy op zijn plaats blijft.
  • C.      Dit is de klem, hiermee wordt de buggydrager aan de bagagedrager van de fiets bevestigd. De klem wordt apart uitgewerkt.
  • D.      Deze pijp in L-vorm zorgt dat de buggy niet omvalt als deze er met één hand in de drager wordt gezet.
  • E.       Elastiek met haak, deze zit door middel van een strop om de drager vast. Met het elastiek kan de buggy met één hand vast worden gemaakt aan de drager.

  • De drager wordt gemaakt van met glas versterkt pp, net zoals het frame van de buggy. Omdat beide pijpen los van elkaar gemaakt worden kan deze worden geproduceerd door  middel van  spuitgieten of gasinjectie spuitgieten. Punt F wordt verbonden doormiddel van vier schroeven.





A.      Dit is een klem van de beugel, deze is verstelbaar zodat deze op alle gangbare bagagedragers past, van 17-13 cm breed. De klem van de beugel wordt van staal gemaakt, omdat dit sterker is dan kunststof,
B.      Met een vleugelmoer of dop kan de uitschuifbare klem worden vastgezet.
C.      Hier wordt een verticaal plaatje op de klem gelast, aan dit plaatje kan de drager (D) worden bevestigd doormiddel van boutjes en schroefdraad dat in het plaatje is getapt. In onderdeel C is het moment het grootst, daarom is dit punt versterkt, door er ribben op te lassen.
D.      De twee pijpen en de stukjes waarmee de drager op de klem worden gemonteerd zijn als één onderdeel gegoten, Dit kunststof onderdeel wordt aan C gemonteerd. (Eén pijp en één stukje vormen samen dus één onderdeel)


Deze post heeft betrekking tot DD2, namelijk het maken van haalbare concepten en het bevatten van het DNA van Quinny en DD3: gekozen integrale idee naar zoekvelden conceptfase, en de oplossing van het probleem binnen de ontwerpvisie en de geest van het concept.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten