dinsdag 21 januari 2014

Marketing- en prijsberekeningen materialisatiefase

We hebben ook de materiaal, de productiekosten, en het break-evenpoint van ons product berekent. De materiaalkosten van de drager zijn berekent met behulp van gegevens uit een prijzenlijst die we hebben gekregen van Dorel, en wat speurwerk op het internet. De productiekosten en het break-evenpoint hebben wij bepaald met behulp van een bestand van dhr. Koole, in deze tabel hoefden enkel gegevens ingevuld te worden, waarna er in dit exel- bestand alle gegevens die wij zochten automatisch werden uitgerekend.

De materiaal- en productiekosten van de tassen waren iets moeilijker te bepalen, omdat er geen gegevens van de gebruikte materialen in de eerder genoemde tabel van Dorel stonden. Deze gegevens heb ik moeten zoeken op het internet moeten zoeken. Verder heb ik de productiekosten bepaald met een document van ING, dat ik van dhr. Koole heb gekregen. In dit document staan de productiekosten (loonkosten) van verschillende landen. Omdat John van Dijk heeft gezegd dat de stoffen in Thailand worden  geassembleerd, en de tas bijna helemaal van stof en inkooponderdelen is, heb ik ervoor om de productiekosten van Thailand te nemen.

De totale kosten kunnen in onze berekeningen afwijken van de daadwerkelijke kosten, omdat niet alle gegevens actueel zijn. Hierdoor kunnen de productiekosten die wij hebben berekend lager liggen dan de daadwerkelijke productiekosten. Omdat ik van de overige materialen op internet heb moeten zoeken wat de prijzen zijn, kan het zijn dat deze kosten in werkelijkheid lager liggen omdat er in mijn research naar materiaalprijzen geen inkoopkortingen zijn meegenomen. 

Berekening van een spuitgietonderdeel

Berekening van de tassen

Berekening verkoopprijs

Break - even point

Dit heeft betrekking tot DD2 en leerdoel 4.1.2.:Je kunt een verkoopprijs vaststellen.
        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten